Εκπαιδευτής Τηλεμάθησης

Εκπαιδευτής Τηλεμάθησης

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα καινοτόμο και το μοναδικό στο είδος του πρόγραμμα παρουσιάζει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του KES College, για εκπαίδευση των Εκπαιδευτών στο σχεδιασμό, στην υλοποίηση και αξιολόγηση προγραμμάτων κατάρτισης e-learning, αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και των θεωριών εκπαιδευτικού σχεδιασμού, για να μπορεί ο  Επαγγελματίας Εκπαιδευτής να ανταποκριθεί στο σύγχρονο ρόλο του.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα μάθουν να σχεδιάζουν προγράμματα κατάρτισης με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής μάθησης και να δημιουργούν κατάλληλο ηλεκτρονικό υλικό με τη χρήση πολλών ψηφιακών εργαλείων.

Χωρίς αμφιβολία, η εκπαίδευση στην Τηλεμάθηση είναι απόλυτα απαραίτητη για κάθε επαγγελματία Εκπαιδευτή, ιδιαίτερα στις νέες καταστάσεις που βιώνουμε, του προσθέτει σημαντική αξία και του επιτρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσφορά των υπηρεσιών του, ανεξάρτητα από τις υγειονομικές συνθήκες, αποστάσεις ή άλλους περιορισμούς.

Αξιοποιείστε την ευκαιρία και δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εκπαιδευτής Τηλεμάθησης» του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης @ KES College.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 42 ώρες και αρχίζει στις 7 Οκτωβρίου 2020. Θα γίνεται εξ αποστάσεως (ηλεκτρονική μάθηση) κάθε Τετάρτη από τις 09.00 – 12.15. Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο αριθμός των θέσεων είναι πολύ μικρός (12) και οι θέσεις διατίθενται με βάση τη σειρά που υποβάλλονται οι αιτήσεις για συμμετοχή σ΄ αυτά.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για κάθε δικαιούχο χορηγήματος από την ΑνΑΔ, είναι ΜΟΝΟ €180 (το κανονικό δικαίωμα συμμετοχής χωρίς επιχορήγηση είναι €894).

H Εκπαιδεύτρια του προγράμματος είναι η Δρ. Χαρούλα Αγγελή, Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Διευθύντρια του Κέντρου Διδασκαλίας και Μάθησης, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Επισημαίνεται ότι, το Πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και εργαλείων για τη σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεμάθηση καθώς και των θεωριών εκπαιδευτικού σχεδιασμού, για να μπορεί ο  Επαγγελματίας Εκπαιδευτής να ανταποκριθεί στο σύγχρονο ρόλο του.

Περισσότερες πληροφορίες φαίνονται αναλυτικά στο συνημμένο φυλλάδιο.

Συνοπτικά τα Εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτής Τηλεμάθησης είναι τα ακόλουθα:

Εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σύγχρονης τηλεμάθησης

  • Powerpoint, Prezi, Sway για τη δημιουργία και προβολή ψηφιακών παρουσιάσεων.
  • Canva για τη δημιουργία άλλου πολυμεσικού υλικού.
  • Microsoft Forms για δημιουργία διαγνωστικών και εξεταστικών δοκιμίων και ερωτηματολογίων.
  • Kahoot για τη δημιουργία διαγνωστικών και εξεταστικών δοκιμίων κατά τη διάρκεια της διαμορφωτικής και της τελικής/απολογιστικής αξιολόγησης.
  • Mind Mapping και digital whiteboard για δημιουργία ιδεοκατασκευών κατά τη διάρκεια καταιγισμού ιδεών.
  • Zoom για σύγχρονη τηλεμάθηση και συνεργασία με διαχωρισμό σε ομάδες εργασίας για εφαρμογή ενεργητικών, συμμετοχικών και διαδραστικών τεχνικών μάθησης (zoom breakout rooms). Επίσης το zoom υποστηρίζει chat για υποβολή ερωτημάτων, τηλεψηφοφορία (polling) για διαμορφωτική και τελική αξιολόγηση των καταρτιζόμενων και ηλεκτρονική καταγραφή της κάθε συνάντησης.
  • Padlet για να γράφουν σχόλια και ερωτήσεις οι καταρτιζόμενοι τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους.
  • Ασύρματη γραφική ταμπλέτα με γραφίδα για να χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρονικός πίνακας από τον εκπαιδευτή.

Εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ασύγχρονης τηλεμάθησης

  • Google Classroom ψηφιακή τάξη για τη διανομή/διαμοιρασμό ψηφιακών εγγράφων, ανάρτηση υλικού, εργασίες, διαγνωστικά δοκίμια και ερωτηματολόγια με δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής.

Περισσότερες πληροφορίες, ενημερωτικά φυλλάδια και δηλώσεις συμμετοχής:

 Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης@KES College

Λεωφ. Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία, Κύπρος.

Τηλέφωνο: 22875737          Φαξ: 22756562            

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΚΕΚ) KES COLLEGE 

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875363
Φαξ : +357 22 756562

Email: info@training.kes.ac.cy