(Εξ αποστάσεως ηλεκτρονική μάθηση)

Ημερομηνία Έναρξης: 6/11/2021          Ημερομηνία Λήξης: 20/12/2021        Διάρκεια: 32 ώρες

Ημερομηνίες εφαρμογής: 6, 13, 20, 27/11/2021 και 4, 11, 13, 20/12/2021  Ώρες εφαρμογής: 08:30 – 13:00 με δύο ενδιάμεσα διαλείμματα 10.00 – 10.15 και 11.45 – 12.00

Πληρωτέο ποσό από δικαιούχους επιχορήγησης από την ΑνΑΔ: €180

Κόστος προγράμματος χωρίς επιχορήγηση από την ΑΝΑΔ: €724    Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €544

Ανάγκη κατάρτισης:

Κατά την ανάπτυξη των τεχνολογιών της πληροφορικής και του διαδικτύου έχει καταστεί σαφές ότι η κάθε επιχείρηση, προκειμένου να αναπτυχθεί θα πρέπει να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές απαιτήσεις της εποχής μας.

Το  συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορά την πρακτική εκπαίδευση σε σύγχρονες πλατφόρμες τηλεργασίας, τηλεδιάσκεψης και αυτοματοποίησης των διεργασιών μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού.

Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται  στις ανάγκες της επαγγελματικής ιδιότητας του κάθε οργανισμού ή εταιρείας, θέτοντας τις απαραίτητες βάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διαδικασιών.

Περιγραφή υποψηφίων για συμμετοχή:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Υπεύθυνους Τμημάτων, Διευθυντές σε  Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και άλλο τεχνικό/επιστημονικό και εποπτικό προσωπικό.

Μέθοδος Κατάρτισης:

Μέθοδος κατάρτισης: Σύγχρονη εξ αποστάσεως ηλεκτρονική μάθηση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Εισαγωγή – Βασικές έννοιες

- Τι είναι η Τηλεργασία. Πετυχημένα παραδείγματα τηλεργασίας στη Κύπρο και στο εξωτερικό.

- Τι είναι τηλεδιάσκεψη και ποια η αναγκαιότητα στη σημερινή εποχή. Ο ρόλος των αυτοματοποιημένων μέσων τηλεργασίας και τηλεδιάσκεψης στις επιχειρήσεις.

- Διαφορά των δωρεάν εφαρμογών, των εφαρμογών που πρέπει να αγοραστούν αλλά και των εφαρμογών που δημιουργούνται εξατομικευμένα για κάθε εταιρεία.

- Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στην επιχείρησή του κάθε συμμετέχοντα σχετικά με την αξιοποίηση των εφαρμογών τηλεργασίας. O κάθε εκπαιδευόμενος καλείται να καταγράψει τι λογισμικά τηλεργασίας χρησιμοποιούνται στη επιχείρηση που εργάζεται.

Ασύγχρονη πλατφόρμα

- Τι είναι μια ασύγχρονη πλατφόρμα εργασίας. Γνωριμία με εργαλεία τηλεργασίας/Remote Work Pulse

- Πώς ανεβαίνουν και πως κατεβαίνουν δεδομένα εντολές στη πλατφόρμα

- Ατομική εργασία /Πρακτική άσκηση

- Πως δημιουργούνται κωδικοί. Πώς κατηγοριοποιούνται τα δεδομένα.

- Γνωριμία με εργαλεία τηλεργασίας.

Σύγχρονες πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης

- Γενικές απαιτήσεις τεχνολογικών μέσων για εφαρμογές τηλεδιάσκεψης. Γενική περιγραφή της εφαρμογής zoom.

- Καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή στη δημιουργία λογαριασμού και στην εγκατάσταση της εφαρμογής zoom. Επεξήγηση βασικών εργαλείων της εφαρμογής. Δημιουργία τηλε-συνάντησης μεταξύ εκπαιδευομένων. Χρήση των εργαλείων της εφαρμογής.

- Γενική περιγραφή της εφαρμογής Teams της Microsoft. Καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή στη δημιουργία λογαριασμών. Καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή στη εγκατάσταση της εφαρμογής Teams ή και λειτουργίας της από το διαδίκτυο. Επεξήγηση βασικών εργαλείων της εφαρμογής.

- Δημιουργία τηλεσυνάντησης μεταξύ εκπαιδευομένων. Επεξήγηση εξειδικευμένων  εργαλείων της εφαρμογής. Χρήση των εργαλείων της εφαρμογής.

- Γενική περιγραφή της εφαρμογής Skype. Καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή στη δημιουργία λογαριασμών και προσθήκη επαφών.

- Συγχρονισμός με κινητές συσκευές. Δημιουργία λογαριασμού στο Skype ή φόρτωση του προηγούμενου από το Teams. Καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή στη εγκατάσταση της εφαρμογής Skype τόσο στο υπολογιστή όσο και στο κινητό. Επεξήγηση βασικών εργαλείων της εφαρμογής

- Δημιουργία τηλεσυνάντησης μεταξύ εκπαιδευομένων. Επεξήγηση εξειδικευμένων  εργαλείων της εφαρμογής. Εισαγωγή επαφών με συγχρονισμό στη εφαρμογή. Χρήση των εργαλείων της εφαρμογής

- Αξιολόγηση από τους εκπαιδευομένους για τη ποια εφαρμογή ταιριάζει στη επιχείρησή τους.

Διαδικτυακοί αποθηκευτικοί χώροι

- Επεξήγηση του cloud storage. Γνωριμία με τα εργαλεία. Παρουσίαση και επεξήγηση του εργαλείου Google Drive. Δημιουργία λογαριασμών και ανέβασμα αρχείων.

- Συγχρονισμός δεδομένων. Αρχεία σε κοινή χρήση.

- Δημιουργία ερωτηματολογίου. Google docs. Δημιουργία αρχείων docs και εικονικού ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Εργασία σε ένα αρχείο online.

- Παρουσίαση και επεξήγηση του εργαλείου Onedrive. Δημιουργία λογαριασμών και ανέβασμα αρχείων. Δημιουργία λογαριασμού και χρήση του.

- Συγχρονισμός δεδομένων. Αρχεία σε κοινή χρήση. Παρουσίαση και επεξήγηση του εργαλείου Sync. Δημιουργία λογαριασμών και ανέβασμα αρχείων. Συγχρονισμός δεδομένων. Αρχεία σε κοινή χρήση.

Εργαλεία VPN - Κοινωνικά δίκτυα

- Ορισμός. Teamviewer. Anydesk. Παρέμβαση στο υπολογιστή του συνεργάτη. Χρήση εργαλείου.

- Προσαρμογή των εργαλείων στη επιχείρηση. Δημιουργία πλάνου τηλεργασίας.

- Καθοδήγηση και παρουσίαση προτύπων από το εκπαιδευτή

- Δημιουργία πλάνου από τους εκπαιδευόμενους και παρουσίασή τους.

- Ανακεφαλαίωση/Συμπεράσματα/Αξιολόγηση/Προφορική Εξέταση.

Βιογραφικό Εκπαιδευτή.

Ο Ηράκλης Ηρακλέους είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), με πτυχίο της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με κατεύθυνση την Πληροφορική. Ακολούθως έχει  αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο στα Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα  στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Αρχή Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου. Ακολούθως έχει εκπαιδευτεί από το  φορέα NCEF ως Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της πληροφορικής. Έχει παραστεί σε συνέδρια Τεχνολογίας και Καινοτομίας.  

Έχει εργαστεί ως καθηγητής/εκπαιδευτής Πληροφορικής σε Κρατικά και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Εκπαίδευσης. Είναι εξωτερικός εκπαιδευτής και σύμβουλος πληροφορικής σε διάφορους οργανισμούς.

Σήμερα, εργάζεται στην PMP Business Angels Ltd ως Digital Analyst and Marketing Consultant.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Θα απονεμηθεί από το ΚΕΚ KES College, Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε όσους από τους συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

 

Κατεβάστε το πλήρες Φυλλάδιο Προγράμματος εδώ.

gr SYNHTHI col 10 2STADIO copy

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΚΕΚ) KES COLLEGE 

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: info@training.kes.ac.cy