ΖΥΘΟΣ – Η νέα πρόκληση στο χώρο της Εστίασης

Πολυεπιχειρησιακό Πρόγραμμα
ΖΥΘΟΣ – Η νέα πρόκληση στο χώρο της Εστίασης Raghid El Natour 10 February 2025
Πολυεπιχειρησιακό Πρόγραμμα
ΖΥΘΟΣ - Η νέα πρόκληση στο χώρο της Εστίασης

• Ημερομηνίες Εφαρμογής: 11/03/2025 & 18/03/2025
• Ώρες Εφαρμογής: 09:00 – 14:30
• Διάρκεια: 10 ώρες
• Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά
• Μέθοδος Κατάρτισης:Κατά πρόσωπο εκπαίδευση
• Πληρωτέο Ποσό για Επιχειρήσεις που δικαιούνται Επιχορήγηση από την ΑνΑΔ: €200
• Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €200
• Κόστος χωρίς την Επιχορήγηση: €400

Σύντομη Περιγραφή
Σκοπός του Πολυεπιχειρησιακού Προγράμματος είναι οι καταρτιζόμενοι να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους όσον
αφορά τα χαρακτηριστικά του ζύθου και τους τύπους του, να αποκτήσουν δεξιότητες ως προς το σερβίρισμα και
τη δημιουργία καταλόγου και να αναπτύξουν στάσεις ώστε να μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη και
ποιοτική εξυπηρέτηση στους πελάτες τους.

Σε ποιους απευθύνεται
Το Πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας,
συγκεκριμένα σε σομελιέρ και σερβιτόρους. Η παγκόσμια τάση που ξεκίνησε στις αρχές του 21ου αιώνα με
καινούργια ζυθοποιεία και καινούργιους τύπους μπύρας, δημιούργησε την ανάγκη για εμπλουτισμό των
γνώσεων του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της μπύρας. Ο ρόλος τους πλέον δεν περιορίζεται μόνο στο να
μεταφέρουν και να παραθέτουν την μπύρα, αλλά καλούνται συνεχώς να απαντούν σε διάφορα ερωτήματα
σχετικά με τα προϊόντα του καταλόγου, την περιγραφή των γεύσεων τους και τους συνδυασμούς φαγητού και
μπύρας.

Στόχοι:

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

Σε επίπεδο γνώσεων:

1. Να κατονομάζουν τις πρώτες ύλες της μπύρας
2. Να περιγράφουν τα βασικά στάδια ζυθοποίησης της μπύρας.
3. Να ταξινομούν τις μπύρες ανάλογα με τον τύπο τους
4. Να εξηγούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων μπύρας
5. Να αναγνωρίζουν πότε μια μπύρα υπέστη αλλοίωση
6. Να ελέγχουν τις συνθήκες φύλαξης της μπύρας

Σε επίπεδο δεξιοτήτων:

1. Να οργανώνουν ολοκληρωμένο κατάλογο μπυρών
2. Να χρησιμοποιούν το κατάλληλο ποτήρι σερβιρίσματος για κάθε τύπο μπύρας
3. Να εκτελούν τις σωστές μεθόδους σερβιρίσματος
4. Να εφαρμόζουν την σωστή σειρά σερβιρίσματος
5. Να αναλύουν τις γευστικές διαφορές και τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε τύπος μπύρας
6. Να δημιουργούν συνδυασμούς μπύρας- φαγητού

Σε επίπεδο Στάσεων:

Να ενθαρρύνουν τον πελάτη να δοκιμάσει καινούργιους τύπους μπύρας
2. Να αντικρούουν με επιχειρήματα τις διάφορες στάσεις των πελατών
3. Να αντιμετωπίζουν γρήγορα τα προβλήματα με αλλοιωμένη μπύρα
4. Να πείθουν για τους συνδυασμούς φαγητού και μπύρας
5. Να εφαρμόζουν τις σωστές θερμοκρασίες σερβιρίσματος
6. Να αντιπαραβάλλουν μπύρες που επιλέγει ο πελάτης

Σύντομο Βιογραφικό Εκπαιδευτή:

Η κα. Σύλβια Σαββίδου, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ΑνΑΔ, είναι Certified Cicerone και μέλος του Παγκύπριου Σύνδεσμου Οινοχόων. Εργάζεται ως Beer Specialist και εισάγει εξειδικευμένες μπύρες από το 2007. Διαθέτει 17 χρόνια εμπειρίας αποκλειστικά στο αντικείμενο της μπύρας και έχει εκπαιδεύσει αρκετούς εργαζόμενους σε μπαρ και εστιατόρια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Kέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης – ΚΕΚ, KES College
Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
www.training.kes.ac.cy    Τηλ: 22875363    Φαξ: 22756562     Email:[email protected]